SHOPPING MALL

About the project

It is always exciting when we are asked to come up with an unconventional design for a mall. For this shopping mall in Abu Dhabi, Shawa Architecture chose to use large overlapping masses made mostly of large glass pieces, and set them within an extensive solid frame.

Concept

A lot of focus in this project went into showcasing the contrast of light shiny glass material and the heavy solid material of the frame. The entrance of this building is especially distinctive as it is exactly at the gap between the two huge overlapping masses.

Click to view a similar design.

Back to PUBLIC BUILDINGS page

3.png

PLOT AREA

108,332 SQM

6.png

FLOORS

B + G + 2 Floors

2.png

USE

Shopping Mall

5.png

YEAR

2016

1.png

ROLE

Architectural Design

Modeling + Rendering 

4.png

STATUS

Competition

  • LinkedIn
  • Pinterest
  • Grey Instagram Icon
  • Grey YouTube Icon
  • Twitter
  • TikTok
  • What
  • Behance