MIXED USE BUILDING

About the project

This design was created for a mixed use project competition in Dubai. Indoors it has a swimming pool, rehabilitation centre, sports halls and kids playing areas. Phase 2 of the project consists of multiple stores as well as cafes and restaurants. 

Concept

In terms of the shape, Shawa Architecture wanted to create the contrast between the solid and glass elements. The inspiration behind the solid base was the speed and the motion lines speed movements create. For the phase 2 shops, we used multiple design variations, all inspired by the motion lines of a human body stretching during sports exercises.

- Click to view the interior design of the public areas

- Click to view the project animation

- Click to view the 2nd option design for this competition

Click to view a similar design.

Back to PUBLIC BUILDINGS page

3.png

PLOT AREA

13,865 SQM

6.png

FLOORS

G+3 Floors

2.png

USE

Mixed use

5.png

YEAR

2018

1.png

ROLE

Architectural Design

Modeling + Rendering 

4.png

STATUS

Competition

  • LinkedIn
  • Pinterest
  • Grey Instagram Icon
  • Grey YouTube Icon
  • Twitter
  • TikTok
  • What
  • Behance