MEYDAN MIXED USE PROJECT​​

About the project

This project was designed as part of a competition for a creative design studio for  modern and fashionable new district in the Dubai Meydan area. The bottom level of the residential buildings is connected by one shared podium, where there are endless shops, cafes and restaurants. What differentiates this design is the use of the unique black vertical steel elements as well as balconies with big windows that let maximum light in. Finally, the charming landscape unites the buildings together, giving the district a very enjoyable and vibrant feel.

Concept

The buildings have a distinctive style thanks to the black steel elements and large masses used. To dilute the dark look created by this style and make it appear lively and funky, one of the walls on each balcony is colored in different shades of yellow, red, green and blue.

Click to view a similar design.

Back to PUBLIC BUILDINGS page

3.png

PLOT AREA

1,810,253 SQM

6.png

FLOORS

Different Floors

2.png

USE

Mixed Use

5.png

YEAR

2017

1.png

ROLE

Architectural Design

Modeling + Rendering 

4.png

STATUS

Competition

  • LinkedIn
  • Pinterest
  • Grey Instagram Icon
  • Grey YouTube Icon
  • Twitter
  • TikTok
  • What
  • Behance