ABRAJ ENERGY SERVICE

About the project

This office building was designed for a large petrol company in Oman as part of a competition for their new Head Office. We used lots of glass elements to let the sunlight in, while at the same time metal mesh in the elevation controls the necessary amount of sunlight that reaches the indoor spaces. This combination helps to achieve having the right amount of sunlight and to reduce the heat, making the building more sustainable.

Concept

Large focus was put into creating sustainable architecture like such shapes of the elevation that would look good with the metal mesh applied to them. The steel structure shade follows the same principle as the mesh - the way it is designed is also meant to control the amount of light coming through.

Check out Similar type of project

Back to PUBLIC BUILDINGS page

3.png

PLOT AREA

2,999 SQM

6.png

FLOORS

2B + G + 4 Floors

2.png

USE

Offices

5.png

YEAR

2018

1.png

ROLE

Architectural Design

Modeling + Rendering 

4.png

STATUS

Competition

  • LinkedIn
  • Pinterest
  • Grey Instagram Icon
  • Grey YouTube Icon
  • Twitter
  • TikTok
  • What
  • Behance